Web Analytics Made Easy - Statcounter

فقیهه سلطانی در گفت‌وگوی رادیویی با گلایه از وضعیت تئاتر از بازگشت به سینما خبر داد و گفت: در کنار مشکلات تئاتری‌ها امروز شاهد آن هستیم اطراف تئاتر شهر به مرکزی برای تجمع معتادان تبدیل شده و باید مسئولان فکری کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ نخستین قسمت از برنامه هنری رادیو ایران در هفته جاری به بررسی اوضاع اجرای تئاتر در شرایط کرونایی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این قسمت از "کافه هنر" که به صورت زنده از رادیو ایران پخش شد، فقیهه سلطانی کارگردان نمایش "یه گاز کوچولو" و همچنین مهدی خاتمی کارگردان تئاتر مهمان تلفنی برنامه بودند و در گفت‌وگویی زنده صحبت‌های خود را بیان کردند.

سلطانی در ابتدای صحبت‌های خود گفت: ما هم مثل سایر دیگر گروه‌ها درگیر مشکلات کرونا هستیم و این مشکلات قابل درک است. گروه‌ها احتیاج به حمایت‌های مالی دارند، ولی بچه‌های ما یک گروه بسیار منسجم‌اند که با عشق پای کار آمده‌اند و خطر اجرا در چنین شرایطی را به جان خریده‌اند.

کارگردان نمایش "یه گاز کوچولو" با اشاره به اینکه در اجرای این نمایش شیوه نامه‌های بهداشتی به طور کامل رعایت شده است، گفت: این عشق و علاقه‌ای که بچه‌ها در چنین شرایطی پای کار می‌آیند یک طرف و بحث حمایت‌های مالی که گفتم در سوی دیگری قرار دارد. این بچه‌ها حتماٌ باید تأمین شوند.

وی در خصوص اقبال مردم نسبت به این نمایش گفت: در کمال تعجب استقبال مردم از نمایش "یه گاز کوچولو" به اندازه ظرفیتی که ما می‌توانستیم بلیت بفروشیم خیلی خوب بوده است. سالن هر شب به اندازه‌ ظرفیتی که فروش داریم، تقریبا پر می‌شود و این در حالی است که هیچ تبلیغی برای این کار نداشته‌ایم.

فقیهه سلطانی در ادامه گفت: ما در این نمایش یکسری مشکلاتی داریم. از جمله اینکه هرچند در سالن تمام شیوه‌نامه‌ها رعایت شده و همهجا ضدعفونی می‌شود، اما محوطه پارک شهر و اطراف این مکان هنری باید یک فکری برای آن شود.

کارگردان نمایش "یه گاز کوچولو" گفت: اطراف پارک شهر به حال خود رها شده و به مرکزی برای اعتیاد و تجمع معتادان تبدیل شده است. این وضعیت باید ساماندهی شود و در حال حاضر مشکل اساسی من این است که فکری برای اطراف تئاتر شهر شود.

وی در پاسخ به این پرسش که تاکنون مبلغی به عنوان حمایت دریافت کرده‌اند یا خیر، گفت: تاکنون نصف مبلغی که بنا بوده به عنوان کمک هزینه به ما بدهند، پرداخت شده و شاید درست نباشد که من میزان مبلغ را بگویم. ولی قضیه این است که این مبلغ واقعاً کم است و تقریباً برای من هیچ فایده‌ای نداشته است.

فقیهه سلطانی در ادامه با اشاره به اینکه تهیه‌کنندگی کل کار بر عهده کل گروه بوده، گفت: بچه‌های گروه از جان و دل برای این نمایش مایه گذاشته‌اند و من خودم را از بچه‌ها جدا نمی‌دانم.

کارگردان نمایش "یه گاز کوچولو" در پاسخ به این سؤال که چرا این نام را برای نمایشش انتخاب کرده، ترجیح داد توضیحی ندهد و تنها به گفتن این جمله که باید کار را ببینید تا علت نامگذاری را متوجه شوید بسنده کرد.

وی در خصوص تکلیف بلیت‌های 50 درصدی که برای آن بلیط فروشی نمی‌شود، گفت: به ما که چیزی در این خصوص نگفته‌اند و حتی درصد عایدی ما را هم بعد از تقسیمات مرسوم روی همان 50 درصد فروخته شده محاسبه می‌کنند. اما ظاهرا بناست از طرف ستاد کرونا کمکی به گروه‌‌های مثل ما شود که البته نمی‌دانم این اتفاق چه زمانی رخ بدهد.

فقیهه سلطانی در ادامه گفت: من نمی‌خواهم بگویم که کرونا چیزی نیست اما اعتقاد دارم وقتی ما از خانه بیرون می‌آییم با هزاران اتفاقی مواجهیم که می‌تواند باعث مرگ ما شود. در این میان کرونا شناخته شده‌ترین آسیب است که اتفاقاٌ راه مقابله با آن را هم یاد گرفته‌ایم و وقتی همهچیز را رعایت کردیم اگر اتفاقی بیفتد این دیگر دست خداست.

اخبار رادیو و تلویزیون| بمبِ ساعتی "عباس غزالی"، جنگ دوست‌داشتنی سیما/ کودکان و نوجوانان منتظر چه فیلم‌هایی باشند؟"رادیوپیام" و "رادیو آوا" در ABU برای اولین بار حضور یافتند

فقیهه سلطانی در پایان با بیان اینکه در نمایش "یه گاز کوچولو" بازی نمی‌کند و فقط نظاره‌گر هنرآفرینی گروه است، گفت: با توجه به بزرگتر شدن دخترم یلدا، از این پس می‌توانم در کارهای طولانی‌تر حضور داشته باشم و به این ترتیب به دنیای سینما باز خواهم گشت.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,34,1430/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سینمای ایران تئاتر بازیگران سینما و تلویزیون ایران صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رادیو بیشتر بخوانید... صندلی‌داغ تلویزیون ساخته می‌شود/ بررسی موضوعات جنجالی "دهه‌هشتادی‌ها"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران تئاتر بازیگران سینما و تلویزیون ایران صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رادیو سینمای ایران تئاتر بازیگران سینما و تلویزیون ایران رسانه ملی رادیو فقیهه سلطانی کارگردان نمایش یه گاز کوچولو بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «عروسی خون» (محصول ۱۹۸۱ اسپانیا/ ۶۷ دقیقه) به کارگردانی کارلوس سائورا بر مبنای نمایشنامه‌ای نوشته فدریکو گارسیا لورکا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و محمودرضا حبیبی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در رابطه با خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در استودیوی رقص «آنتونیو گادس» (گادس)، اعضای گروه در حال گریم و آماده شدن برای اجرای برنامه هستند. پس از آنکه گادس به‌عنوان رقصنده اصلی و طراح رقص توضیحاتی به اعضا می‌دهد، اجرای «عروسی خون» آغاز می‌شود: لئوناردو (گادس) دل‌باخته زنی (هویوس) در آستانه ازدواج است. پس از یک صحنه پُرتنش در مراسم عروسی، همه متوجه می‌شوند که عروس نیز دل‌باخته لئوناردو است. عروس و داماد (خیمه‌نز) سوار بر اسب مراسم را ترک می‌کنند و لئوناردو نیز آنان را تعقیب می‌کند. ۲ مرد در نزاعی خونین، با چاقو یکدیگر را از پا در می‌آورند و عروس تنها و مغموم کنار ۲ جسد می‌گرید.»

سائورا پس از ساختن چند فیلم متأثر از اینگمار برگمان، با «عروسی خون» به دوره جدید و پویای فیلمسازی‌اش گام می‌گذارد. حاصل کار، فیلمی‌ خاص است که بدون تردید یکی از بهترین آثار سینمای اسپانیا در دهه ۱۹۸۰ است. ایده ساخت یک نمایشنامه مشهور فولکلوریک در سالنی خالی از تماشاگر از سوی گادس و تبدیل شدن آن به مایه و داستان اصلی سائورا، از آن رویکردهای درخشان و جریان‌ساز پست‌مدرنیستی است که دنیای متن و بیرون از متن را با هم درمی‌آمیزد.

به‌رغم بومی بودنِ دست‌مایه و حتی اجرا که درک جزییات رقص‌ها و موسیقی آیینی فلامنکو را تنها برای اسپانیایی‌ها ممکن می‌کند، فیلم از چنان زبان نمایشی برخوردار است که هر تماشاگری را با خود همراه می‌کند. کارِ سائورا، از سوی دیگر، تنها ضبط و عرضه این باله‌های باشکوه نیست بلکه او با دوربینش، تأویلی از «عروسی خون» ارایه می‌دهد. با «عروسی خون»، سائورا ژانر موزیکال را وارد عرصه‌ای تازه و غیر آمریکایی می‌کند.

کد خبر 6095577 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • فصل که تمام شود به بارسا برمی‌گردم